Değerli Vanlı kardeşlerimiz,Van dostları;

Bizler, Ankara da yaşayan Vanlılar olarak, kurumsal yapılarımızın olmayışı veya yeterli çalışmaması nedeni ile yıllarca, birbirimizden hep uzak kaldık. Sevincimizi, üzüntümüzü paylaşamadık, geçmiş günleri birlikte anamadık.

Bu eksikliğin giderilmesi amacı ile başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucunda duyarlı 23 Vanlı kardeşimizin katkıları ile bugün, söz konusu eksiklerimizi karşılamak üzere “VANLILAR VAKFI” adı altında kurulan bir yapı oluşturmuş bulunmaktayız.

Umarız, Vanlı kardeşlerimize gerekli ve yeterli hizmetler, yeni oluşturulan bu yapı içinde verilir.

Beklentimiz, yeterli hizmet yanında, hemşeriler arasında en üst düzey iletişim ve birlikteliği sağlanmasıdır.

Sizlere daha yakın iletişim içinde bulunmak üzere, Vakfımızca , 1200 kişilik bir SMS hizmeti yanında, işbu WEB sitesi oluşturulmuştur.

Vakfın amaç ve çalışmaları, SMS ile bilgilendirme yanında, işbu WEB sitesi içinde bilgilerinize sunulacaktır.

Vakıf senedinde yer alan hizmetleri gerçekleştirmek üzere, Ankara, Tandoğan Ayten sokak 34 numarada bulunan, bağımsız – bahçeli iki katlı bir bina kiralanmıştır, Vakıf senedinde yazılı amaç hizmetler arasında yer alan “VAN EVİ”  adı altında, teşrif edilerek hizmet verir hale getirilmiştir.

Vakfın hizmet binası,davet beklemeksizin tüm Vanlıların hizmetindedir. Özelikle, TAZİYE kabulleri ve Vanlı bayanların, birliktelik adına düzenledikleri ” GÜN” lerin burada yapılması, kuruluş ve hizmet amaçlarımızın başında gelmektedir.

Olanaklarımızı yeterli seviyeye getirdiğimizde, öğrencilere burs ve muhtaç ailelere yardım amaçlarımız içinde yer almaktadır.

Birlikteliğimizi yoğunlaştırmak ve pekiştirmek adına, en kısa sürede ” Van kahvaltısı”, yöresel yemeklerimizin sunulacağı ” Van Günleri” düzenlemesi yapacaktır.

Vakfın yapacağı hizmetlerle ilgili olarak, değerli hemşerilerimizin bilgi ve önerilerini, işbu WEB sitesinde yayınlayan SMS listesinde yer almayan hemşerilerimizin ad ve telefonları göndereceği, özellikle de değerli, saygıdeğer bayanların kendi evlerine sahip çıkacağı umuduyla, sevgi ve saygılar sunarız.

Vanlılar Vakfı Yönetim Kurulu